Altaner giver bygningen nyt liv

Der findes mange gode grunde til at man ønsker at få opført en altan på sit hus eller sin virksomhed, dog er det ikke altid lige til, da der er en masse arkitektoniske faktorer, der spiller ind, foruden tilladelser og forskellige ingeniørmæssige overvejelser. Derfor er det altid en fordel, hvis man har et hold af forskellige fagfolk på sagen, så man er sikret at det både er en lovlig og sikker altan man ender med at få opført. Der findes mange forskellige virksomheder i landet, der kan hjælpe én med at få monteret altaner.

Når man går med overvejelserne om at få opsat en eller flere altaner på sin bolig eller på virksomhedens bygning, er det naturligvis vigtigt at disse ender med at fuldføre eller komplimentere det generelle æstetiske udtryk som falder naturligt til bygningen. Derfor kan man med fordel selv undersøge de mange muligheder, der er på markedet for at finde dén altan, der matcher ens stil og behov perfekt. Er man i tvivl om sammensætningen af forskellige æstetikker kan man dog altid få hjælp af en uddannet og erfaren arkitekt, der hurtigt vil kunne se, hvilke typer altaner, der passer til ens bygning.

Det handler om at have tilladelserne i orden når man bygger altaner

I forbindelse med tilbygninger på huse eller større virksomhedsbygninger er der nogle forholdsregler, der skal opfyldes for at man overhovedet kan søge om at få en byggetilladelse. Dette kan f.eks. være i forbindelse med selve bygningen som helhed, hvis denne er fredet grundet dens oprindelse eller placering i landet, kan det være problematisk at anskaffe tilladelsen til overhovedet at montere denne. Dette er dog noget af en mundfuld at bide over som privatperson, eller hvis man som virksomhedsejer har mange andre ting i hverdagen, man skal tænke over. Derfor kan ens byggepartner hjælpe én med at få de rette tilladelser så kan nemt kan opsætte de altaner man nu måtte ønske. Derudover kræver opførelsen af en altan, at man kan dokumentere, at denne er opsat eller monteret korrekt, da det i princippet er et ’ekstra rum’, man tilbygger.

Sikkerheden skal være i orden med nye altaner

Det sker desværre, at man i nyhederne eller på de sociale medier hører, eller læser om, at altaner er faldet ned og at der desværre er sket personskader i forbindelse med dette. Et af de sidstnævnte eksempler på dette var, at der i København faldt nogle studenter ned på underboens altan i et boligkompleks, da der ikke blevet taget højde for, hvor mange mennesker altanen kunne bære. Sikkerheden er derfor yderst vigtig når man går i tankerne om nye altaner til ens bygninger, da man skal huske hvilken vægtmæssig belastning ens nye altaner kan holde til. Dette er ikke blot noget man som privatperson kan udregne eller tage højde for, hvis man selv forsøger at montere altaner på sin bolig, medmindre man naturligvis har en ingeniøruddannelse og erfaring på området. Det handler om at få afstivet og sikret altanerne ordentligt fra starten.

Kilde: https://www.minaltan.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *