Effektiviser dit havearbejde med en robotplæneklipper

Vi kender det alle sammen. Du kommer hjem efter en hård dags arbejde, måske har du allerede hentet ungerne, måske har skal du også lave mad. Og så ser man på haven – og græsset skal slås. Nogle gange kan selv så simpelt et projekt virke fuldstændig uoverskueligt, og jo større haven, og jo sværere den er at navigere, jo mere får du nok lyst til at vente i morgen. Dette mønster kan blive ved med at gentage sig, indtil du bliver nødt til at slå græs med det samme, fordi der kommer gæster forbi om et par timer, hvor alt skal være klar.

Det er kun få år siden, hvor spådommen om robotter, der kan udføre hjemmearbejdet for os, lød fuldstændigt absurd. I dag kan du dog let, og til billige penge, købe en plæneklipper, som kan løse det ovenstående problem. Firmaer som Bosch, Robomow og Gardena har alle raffineret deres teknologier og produktion, således at vi kan købe selvstyrende græsslåmaskiner let og bekvemt. Med en robotplæneklipper så kan du, kort sagt, sætte denne lille maskine til at køre rundt i haven, hvor den vil danne sin egen rute. Ved hjælp af en række sensorer, så kan den samtidigt navigere uden om kanter og objekter, og samtidig blive ved med at klippe græsset. Dermed kan du også indstille tidspunktet for havearbejdet, således at den kun klipper græsset på det helt rigtige tidspunkt. En robotplæneklipper kan altså transformere jeres have!

Hvad skal du kigge efter, når du køber en robotplæneklipper?

Ligesom med så mange andre af de nye teknologier, som der i dag kommer flere og flere af på markedet, så skal du ikke altid bare købe den første og den bedste. I stedet er det oftest meget smartere at overveje, hvad netop du har brug for, så du dernæst kan lede efter den optimale robotplæneklipper til denne situation. En af de vigtigste faktorer her er ”arbejdsareal”, som er den mængde plads, som en robotplæneklipper kan klippe. Kort sagt, så skal man have et større arbejdsareal, jo større have man har. Det er altså kun fordelagtigt at undersøge præcist hvor stor jeres have er, og dernæst finde ud af, hvor meget af denne, som skal klippes.

En anden faktor, som vi kender fra mange andre teknologier, er opladnings- og køretiden. Jo større arbejdsareal, som du har, jo længere tid skal robotplæneklipperen køre, og derfor må du altså overveje, hvis det er en stor plæne, om du skal gå efter den græsslåmaskine, som kan køre længst på et fuldt batteri. Samtidig bør du dog også overveje opladningstiden – det er jo muligt for robotten at køre tilbage til sin opladerstation, hvor den så kan oplade til en nye tur. For nogle vil det bedre betale sig at bruge lidt færre penge, hvis opladningstiden ikke er så lang, at det gør noget. Alt i alt er der altså en lang række forskellige faktorer, som bør spille ind, når du vælger, hvilken robotplæneklipper, som passer til netop jeres behov!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *