På udkig efter nye opskrifter?

Savner du inspiration til nye retter? Så må du på udkig efter spændende opskrifter. Opskrifter kan bruges til både morgenmad, brunch, frokost, snacks, aftensmad og bagværk. Stort set alt hvad du måtte forestille dig. Der findes endda hele opskriftbøger om flydende drikke såsom smoothies, juice og cocktails. Det helt geniale ved opskrifter er, at du slipper for at prøve dig frem i blinde og risikere at smide for flere hundrede kroner ingredienser ud fordi dit forsøg fejlede. Med en opskrift, i hvert fald hvis det er fra en pålidelig kilde, ved du at andre mennesker har afprøvet den og testet den af. Samtidig fungerer en opskrift som en slags indkøbsseddel eller huskeliste, den har nemlig typisk en ingrediens liste der fortæller dig lige nøjagtig hvad der skal købes ind. En gennemført opskrift informere også om det estimerede tidsforbrug, så du ved hvad du skal regne med og ikke pludselig kommer i tidsnød.

Her kan du finde opskrifter

I dag bruger rigtig mange mennesker internettet til at finde nye opskrifter. Her kan man let og ligetil søge efter lige præcis den type mad man er på udkig efter. Og så er det endda ganske gratis. Dog foretrækker en hel del stadig også at investere i kogebøger fra anerkendte forfattere. Det kan især være tilfældet hvis man følger en bestemt kur eller kostplan. Bøger om for eksempel livsstile såsom Palæo, no carb eller juicekure er nemlig ofte meget detaljerede. De indeholder ikke kun opskrifter men også grundige teoretiske forklaringer, madplaner og gode råd. Det kan være en rigtig god støtte at have sådan en bog at holde sig til og slå op i, hvis man ønsker at lave en radikal og vedholdende livsstilsændring.  Bøger som disse med opskrifter kan købes i boghandlere, større supermarkeder eller på diverse webshops. I dagens Danmark shopper mange mennesker online på nettet – og med god grund. Ofte er priserne lavere her, der kan shoppes på alle tider af døgnet og mange webshops tilbyder endda fri fragt og returret samt dag til dag levering.

Gem dine favorit opskrifter

En anden sjov idé er at lave sin egen bog eller mappe med opskrifter. Hvad end du finder mange opskrifter på nettet og printer dem ud, klipper de ud fra magasiner eller tager billeder fra en bog, så bør de gemmes et og samme sted. Gem alle dine yndlings opskrifter i en fin mappe købt til formålet. Del med fordel opskrifterne ind i kategorier så som ”perfekt til madpakke”, ”sundt”, ”gode snacks” og ”afprøves snart”. På den måde skaber du dig din egen personlige kogebog kun med opskrifter netop du finder lækre eller interessante.  Er du kreativ anlagt kan du dekorere den fint og skabe system, så den bliver både praktisk og pæn. Måske er du mere en elektroniske type, så lav en mappe på din smart phone eller computer hvor du samler alle dine opskrifter i forskellige albummer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *