Husk at behandle dit træværk med træbeskyttelse

Det er vigtigt at behandle træmaterialer, hvis man gerne vil have, at de skal have en lang holdbarhed. Det anbefales, at man ser efter en overfladebehandling, der sørger for at fugt og svamp ikke kommer ind i træværket. Samtidig skal overfladebehandlingen sørger for, at træet kan ånde således, at fugten kan komme ud af træet. Tjek markedet ud og find den træbeskyttelse, der passer bedst til dine behov. Køb træbeskyttelse online og spar penge.

Hvad skal man vælge?

Inden man begynder at male med træbeskyttelse, så er det vigtigt, at man ved om materialet før har været behandlet med vand- eller oliebaseret træbeskyttelse. Hvis materialet har været malet med oliebaseret træbeskyttelse, så kan man ikke bruge vandbaseret træbeskyttelse. Hvis materialet har været malet med vandbaseret træbeskyttelse, så kan man godt bruge oliebaseret træbeskyttelse til at behandle træet med. De fleste danskere vælger, at bruge vandbaseret træbeskyttelse, da det er bedre for miljøet. Samtidig indeholder vandbaseret træbeskyttelse ikke lige så mange opløsningsmidler, som oliebaseret træbeskyttelse. Det er meget individuelt hvad folk vælger at bruge. Hvis man vælger vandbaseret træbeskyttelse, så giver det typisk en længere holdbarhed, er nemt at arbejde med samt er godt for miljøet. Hvis man vælger oliebaseret træbeskyttelse, så er malingen meget hurtigere til at tørre, er stærkere til at modstå skidt der sætter sig i træet og er med til at give gammelt træ en længere holdbarhed.

Hvis du har svært ved at finde ud af hvad du skal vælge, så er det en god ide, at læse andre kunders anmeldelser. På denne måde får du hurtigt et indblik i, hvad folk har været gladest for. Der vil altid være kunder, som er tilfredse og utilfredse med det samme produkt. Hvis et produkt har fået mest ros, så er der en større chance for, at andre kunder vil vælge det samme produkt.

Dette skal du huske på:

Alt udvendigt træmateriale har behov for at blive behandlet med træbeskyttelse således, at det kan holde i mange år. Man kan ikke regne med det danske vejr, og derfor skal træet kunne tåle al slags vejr. Der er mange danskere, som selv vælger at behandle deres træværk med træbeskyttelse. Der er nogle helt normale tegn, som man skal være opmærksom på, inden man påbegynder processen med træbeskyttelse. Der er mange som tror, at man sagtens kan måle statik, så længe solen skinner. Selvom det er tørrevejr, så er det ikke ensbetydende med, at træet er knas tørst. Man skal være sikker på, at der ikke er noget fugtighed i træet. Hvis dette er tilfældet, så er man nødt til at vente med træbeskyttelsen, da malingen hurtigt vil falde af. Man skal også huske at rengøre træt, inden man begynder at male. Samtidig skal alger samt andet skidt fjernes, da skidt kan være med til, at malingen hurtigt falder af. Det anbefales, at man bruger en grundingsolie, inden malingen påføres. Dette skyldes, at træbeskyttelse ikke kan tage alt det, som sætter sig på træværket. Grundingsolie er med til at tage råd og svamp i træværket, og er med til at give træet en længere holdbarhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *