Pastasalat – den skønne, lette ret med mange muligheder

Pastasalat er en skøn ret, som man bare aldrig bliver træt af, da den kan laves i så mange forskellige udgaver. Pastasalat egner sig både til at være en ret i sig selv, men også som tilbehør til en god middag. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan blande sammen. Gå derfor udelukkende efter nogle ingredienser, som du rigtig godt kan lide, og som du synes passer godt sammen.

Find opskriften på en dejlig pastasalat her.

Pastasalat som tilbehør til grill festen

Hvis du eksempelvis holder en grill fest, kan du bruge pastasalaten som det lette tilbehør. Det er en sund ret med masser af næring, den er nem at lave, og så smager den bare godt. Et godt bud på en lækker pastasalt ville være at tilsætte pastaen skalotteløg, rød peber, tomat, hakket salat, ærter, majs, bacon og parmesanost. Den skal selvfølgelig også lige tilsmages med salt og peber. Pas dog på med salt, hvis du har bacon i, da bacon i sig selv tilfører retten en del salt.

De mange elementer i pastasalaten gør den til et fantastisk måltid. Osten giver den lidt kant og smag, grøntsagerne stimulerer sanserne – både synet og inde i munden med sine forskellige konteksturer og variation i konsistens. Samtidig bidrager grøntsagerne med masser af god næring til kroppen.

Pastaen giver en god mæthed – ikke den tunge, fede slags, men derimod en dejlig let mæthedsfornemmelse. Vælger du grov pasta, tilfører du også kroppen en masse gode og sunde fibre. Bacon tilfører den unikke, lækre smag af bacon samt nogle gode proteiner.

Pastasalat kan serveres både med og uden dressing til. Den sundeste version er selvfølgelig den, hvor du ikke tilsætter dressing. Kan du godt lide dressing, så bare go for it! Du kan alternativt vælge en fedtfattig dressing som en mellemvej, hvis du gerne vil spare på kalorierne, men samtidig gerne vil have lidt ekstra smørelse i retten.

Pastasalat som en tøm-køleskabet-ret

En af de gode ting ved denne ret er, at den ikke kræver bestemte ingredienser. Har du derfor en masse forskelligt til overs fra aftensmaden dagen før, kan du sagtens bikse det sammen til en lækker pastasalat, som du kan nyde til frokost dagen efter. Har du noget kogt pasta tilbage fra dagen før, kan det sagtens bruges. Anvend de grøntsager, som du lige har i køleskabet, og som til sammen er et godt match.

Har du fået køs til aftensmad dagen før, så kan du blot skære det i tern og tilsætte det i pastasalaten. Det gælder sådan set uanset hvad for noget kød, du fik dagen før – selvfølgelig med få undtagelser. Gør det, du synes er lækkert.

Både kyllingefilet og hamburgerryg er exceptionelt gode i denne ret. Det er nok mere besværligt at finde noget oksekød, der passer godt ind i retten. Igen, det er dig, der skal spise det, så det er dig, der vælger, hvad du vil have i. Du kan også helt undlade kød, hvis du ikke ønsker kød i måletidet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *