Sådan finder du den billigste bank

Det er blevet nemt at skifte bank, og der er mange banker at vælge mellem. Men hvordan finder du den billigste bank, det har vi kigget nærmere på her i artiklen.

Det første man skal gøre, er dog at sætte sig godt ind i sin økonomi. Kender man sin egen økonomi og sine styrker og svagheder økonomisk, så er man i en meget bedre forhandlingsposition.

Her skal man ikke blot kigge på opsparing og lån, men også kigge på ens indtjeningsmuligheder og jobsituation. Jo bedre økonomisk stillet man er, jo bedre forhold kan man forhandle sig frem til. Og har man et sikkert job i en god branche, så løber banken langt mindre risiko, end hvis man ikke har et fast job.

Få et overblik på nettet

Når man skal danne sig et overblik over markedet for bankprodukter, så er det nemmest at kigge på internettet hos www.boliglaan.com. Der er nemlig flere gode hjemmesider, hvor de forskellige bankers produkter er samlet i en oversigt, så man kan se hvilken bank er billigst.

Nogle banker er gode til at give høje renter på opsparingskonto og andre fordele, mens andre banker kan låne dig penge billigere. Med en oversigt kan du dermed få et indblik i dine muligheder, og du kan tale med den bank, som passer bedst til din situation.

Husk at forhandle med banken

Du skal dog ikke stille dig til takke med bankens standardprodukter, da du ofte kan forhandle mere hjem. Især hvis du har en stærk økonomi, så kan du forhandle. På denne måde tilfører du ikke banken nogen væsentlig risiko, hvilket skal kunne ses på billigere priser hos banken.

Man kan med fordel tale med flere forskellige banker, for på denne måde at indhente flere tilbud. Du kan så vælge det bedste tilbud, eller du kan bruge det bedste tilbud til at forhandle med din egen bank, hvis du ikke ønsker at skifte bank.

Ofte vil din egen bank matche et tilbud fra en anden bank, da de mister penge, hvis de mister dig som kunde. Og kan den nye bank tjene penge ved at give dig et tilbud, så kan din egen bank også tjene penge på dette. Dermed vil de som regel gerne beholde dig og matche den nye banks tilbud.

Sådan skifter du bank

Vil din egen bank alligevel ikke matche det billigste tilbud, så skal du ikke fortvivle. Det er nemlig blevet rigtigt nemt at skifte bank, og din nye bank tilbyder at gøre alt arbejdet for dig.

Du skal blot udfylde et par blanketter med fuldmagt til den nye bank, så vil de stå for kontakten til din gamle bank og sørge for at få flyttet dine penge og værdipapirer mv. til deres bank.

Man skal dermed ikke frygte for at skifte bank, det er både nemt og gratis og der kan være mange penge at spare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *